Wolf op Woensdag

Koffie

K

‘Wat zie jij eruit.’ De wolf kijkt me aan. Hij ligt languit in de rododendron.

‘Nou zeg, daar heeft de kapper een half uur op geföhnd.’ Ik bestudeer mijn haar in de ruit van de deur. ‘Ik vind het wel leuk zo.’ De sleutel van de achterdeur steek ik in het slot. ‘Hallo, trouwens. Lang geleden dat ik jou hier heb gezien.’

‘Hallo meisje!’ De wolf draait zich op zijn buik en geeft me een brede grijns. Een paar bloemen knakken onder het gewicht van zijn lijf. ‘Ik ben er weer!’ Hij springt overeind en is in twee sprongen bij me.

Hij kijkt hij nog eens naar mijn haar en geeft me dan een knuffel.

Ik duw ‘m van me af. ‘Wat kom je doen?’

De wolf negeert mijn vraag. ‘Heb je koffie?

‘Koffie? Nee.’

‘Een glaasje water dan? Pleeeaase ?’ Hij kijkt me lief lachend aan.

Ik zucht en haal een glas water. De wolf pakt het glas glimlachend aan. In één beweging kiept hij het glas water over mijn hoofd. ‘Kijk, dat is beter.’

Over de auteur

Jacqueline van den Bosch

Reageer

Wolf op Woensdag